Inspiration til indretning af et trygt børneværelse - 5 ideer du kan bruge i dag

Hvis du er blevet forælder, eller hvis du skal være det, glæder du dig sikkert til at indrette børneværelset. Formentlig har du selv en masse gode minder fra din egen barndom og de timer, som du har brugt på dit eget værelse. Derfor kan det også være en stor oplevelse at nu skulle skabe et værelse til dit eget barn.

Men derfor kan det stadig være lidt af en proces. Blandt andet skal du finde ud af, hvad der giver mening at have på netop dit barns værelse. Hvis du mangler lidt inspiration, kan du blot læse videre. Her finder du 5 gode råd til, hvordan du kan indrette et trygt børneværelse.

1. En god og behagelig seng, som barnet kan sove i

På de fleste børneværelser i dag er der en seng. Hvorvidt barnet så rent faktisk bruger sengen, varierer lidt mere. Med en god, tryg og behagelig seng giver du i hvert fald barnet muligheden for at sove på sit eget værelse. En dag vil barnet nå en alder, hvor det ønsker at sove alene. Det kan også være, at han eller hun har venner overnattende fra tid til anden. I så fald vil barnet helt sikkert gerne sove på sit eget værelse.

Når du skal vælge en seng til børneværelset, er det alfa omega, at sengen er sikkerhedsmæssigt forsvarlig. Der skal ikke være nogen risiko for, at dit barn sidder fast, kan blive kvalt eller lignende. Derfor kan det også godt betale sig at købe en seng fra et anerkendt mærke.

Dernæst er det naturligvis også vigtigt, at sengen er behagelig at sove i. Ligesom du selv, vil barnet naturligvis også gerne ligge blødt og behageligt. Det kommer langt hen ad vejen også an på, hvilken madras du vælger til sengen.

Endelig må sengen også gerne have en vis æstetisk. Her kommer det an på dine, eller dit barns, præferencer. Nogle vil gerne have et minimalistisk og enkelt design. Andre køber en seng, der forestiller en bil, rumraket eller noget helt tredje. Det afhænger alt sammen af, hvilket udtryk I gerne vil skabe på børneværelset.

2. En sengeslange der får sengen til at føles tryg

Når dit barn er baby, er det vant til at ligge helt omkranset inde i maven. Derfor er det altid en omvæltning for babyen at komme ud i den virkelige verden, hvor han eller hun kan strække sig. Mange babyer finder derfor en tryghed i at blive puttet godt, så de føler sig omkranset igen.

Derfor er der også mange forældre, der vælger at benytte sig af en såkaldt sengeslange. Det er en pude, der er lang og rund, og derfor formmæssigt minder om en slange. Mange producenter går derfor også planken ud og skaber et slangeansigt til puden.

En sengeslange kan du omkranse dit barn med, så han eller hun får den velkendte følelse af at være godt puttet. Det giver mange børn en større tryghed, så de sover bedre.

Derudover fungerer sengeslangen også som en slags sengerand. Det vil sige, at den afskærmer dit barn fra sengens kant eller tremmer. På den måde minimerer du risikoen for, at dit barn slår hovedet om natten.

Hvis dit barn skal skifte til en større seng, kan sengeslangen også være en stor hjælp. Ofte kan den større seng føles lidt mere utryg. Både fordi den er ny, men også fordi at barnet bliver mindre omkranset på grund af den større størrelse. Her kan sengeslangen igen ligges tæt om barnet, så sengen ikke føles så stor.

På sigt bliver sengeslangen også en foretrukken bamse for mange børn. De har ganske enkelt så mange gode erfaringer med puden, at de holder utroligt meget af den. Derfor er en sengeslange altid en god investering til børneværelset.

3. Søde lamper til at lyse værelset op med

På ethvert børneværelse er der behov for lys. Især i Danmark, hvor vi har nogle mørke vintermåneder. Når du skal vælge lamper til børneværelset, er det en god idé med nogle forskellige slags:

  • Loftslampe
  • Væglampe
  • Evt. stikkontaktlampe

På alle børneværelser bør der være en loftslampe. Den kan lyse hele værelset op, så barnet kan lege derinde. Som forælder får du også brug for det store, gode lys, når du skal gøre rent, lægge tøj på plads eller finde noget legetøj.

Loftslamper til børneværelset kommer i alle tænkelige former, designs og farver. Hvis du har valgt et tema til børneværelset, kan du nemt finde en lampe, der passer dertil. Det kan være alt fra en stjerne til en luftballon eller en hel safari med dyr. Her er det virkelig kun din fantasi der sætter grænserne.

På et børneværelse er det ofte også en god idé med en væglampe. Hvis dit barn gerne vil kigge lidt i bøger, inden han eller hun skal sove, er en væglampe meget praktisk. Igen kan du få dem i alle tænkelige designs. Blandt andet kan du finde et stort udvalg af fede lamper på AndLight.dk

Der er også mange, der vælger en stikkontaktslampe eller anden lille lampe til børneværelset. Mange børn synes, at mørke er uhyggeligt. Derfor vil de gerne have et lille lys tændt, hvis de skal sove på deres værelse. Her er loftslampen for intens, og det kan væglampen faktisk også være. I stedet kan en lille lampe, som eventuelt blot sidder i stikkontakten, være en genial løsning.

4. Gode opbevaringskasser til legetøjet

På langt de fleste danske børneværelser er der meget legetøj. Det kender du som forælder sikkert alt til, fordi det ofte er forældrene, der står med oprydningen. I hvert fald mens børnene er helt små.

Derfor er det også en god idé med nogle gode opbevaringskasser til al legetøjet, så I hurtigt kan rydde det af vejen.

Når det kommer til opbevaringskasser, er det igen kun fantasien, der sætter grænser. Du kan finde alt fra gennemsigtige kasser til kasser med flotte motiver.

Her kommer det igen an på, hvilket tema og udtryk I ønsker på børneværelset. Hvis I har valgt et tema som safari, rummet eller noget helt tredje, kan de rette opbevaringskasser virkelig understrege temaet.

Vigtigst er det dog, at kasserne størrelsesmæssigt passer til værelset, og at de kan rumme al legetøjet.

5. Et legetæppe til al den sjove leg

Børn sidder ofte ned og leger med deres legetøj. Derfor er det også en god idé med et legetæppe til børneværelset, så de ikke sidder på det kolde gulv. Legetæpperne kommer i alle mulige tænkelige afskygninger.

Du kan vælge et helt fladt tæppe – eller et godt polstret. Du kan vælge et tæppe i én simpel farve – eller et tæppe med en hel kørebane, by eller dyrepark.

Mulighederne er praktisk talt uendelige, og derfor handler det igen om, hvad der passer bedst til netop dit barns værelse.

Menu
Top