Med børn i Toscana - 3 ideer til familievenlige aktiviteter

Når de fleste tænker Toscana, så er børnevenlighed måske ikke det første, der kommer frem. Det er ofte vinområder, middelalderbyer og lignende. Det kan måske derfor være svært at forestille sig at tage børnene med til Toscana. For hvad skal man lave dernede?

Der er dog mange forskellige rejsemål i Toscana, som sagtens kan give en børnevenlig ferie. Især hvis man laver lidt research inden, og sørger for at leje en bil, når man er nået frem.

Du kan naturligvis også booke ture på hotellet, som kan tage jer rundt. Men en lejet bil giver frihed til mere, og du får ofte mulighed for at opleve flere ting, eller du får mulighed for at ændre mening undervejs.

Vi vil gennemgå 3 gode bud på familievenlige aktiviteter i Toscana, som kan skabe en uforglemmelig ferie for jer alle. For det behøver ikke kun handle om mad og vin, når det handler om Toscana, selvom det måske er det første, man tænker på.

Strandture og badesøer er altid gode til hele familien

Tag børnene med til en af de mange fantastiske strande eller badesøer. I kan få mange timer til at gå her. Der er ikke noget som slår en god strandtur. Vejret er varmt, solen bager, men et dyp i havet, eller i en sø, gør det hele absolut fantastisk.

Der vil også ofte være mulighed for aktiviteter ved vandet. Det kan enten være surf, som kan skabe en sjov oplevelse for hele familien. Og bådture kan man også finde, så man kan komme ud på vandet, og se Middelhavet og Toscana fra en anden vinkel.

En tur op ad kysten i en båd kan være en dejlig oplevelse for store som små, og kan man godt lide at fiske, er dette også en mulighed nogle steder.

Strandture byder naturligvis også på gode cafeer og klassisk italiensk gelato. Is er altid et hit, især når det er den italienske slags. Italienerne kan noget helt specielt her, og børnene vil naturligvis elske at kaste sig over alle de autentiske smage.

Forlystelsesparker er helt perfekt til alle

Forlystelsesparker findes der også rigtig mange af. Der er både akvarier, vandlande og deciderede forlystelsesparker med rutsjebaner og mange andre aktiviteter til de store og små.

Akvarier er altid et hit, der giver god underholdning. Især de helt små elsker at se fiskene svømme rundt. Og I vil helt sikkert opleve et anderledes akvarium, end I er vant til fra Danmark. 

De har mange forlystelsesparker og temaparker. Parco Preistorico Peccioli er en temapark med mange forskellige store skulpturer af dyr, som børnene vil elske at se. Derudover er der Cavallino Matto, som har forlystelser til alle aldre, og dermed kan byde på rig underholdning for hele familien. Også over flere dage, hvis det ønskes.

Badelande er der også rig mulighed for. De har et utal af udendørs vandparker, som kan give utrolig god underholdning til hele familien. Mange med store vandrutsjebaner og lignende, som børn i alle aldre vil elske. Selv de voksne kan godt lide en god tur på en hurtig vandrutsjebane.

Er vejret godt, er et vandland altid en perfekt løsning. Og vejret er som regel godt i Toscana. 

Udflugter og vandreture

Der er naturligvis også masser af aktiviteter til en mere aktiv familie. Toscana byder på mange flotte vandreture, og det er ikke umuligt at finde nogle, som både kan klares af de store og små.

Naturen i Toscana er generelt unik. Og derfor kan en vandretur virkelig give en god oplevelse. Der er naturparker, som byder på mange flotte ruter, og I vil få en masse spændende natur at se på denne måde.

Der findes også rigtig mange gode bud på sightseeing, som både kan være til de store og små.

Middelalderbyerne kan måske lyde lidt kedelige for børnene ved første øjekast, men der er nu ikke noget, som at løbe rundt i ruiner fra oldtidens romere. Børnene vil elske at klatre rundt, og det vil der være rig mulighed for. Og hvis de samtidig synes, at kultur er spændende, så er det ren win-win. Begynder de at kede sig undervejs, kan man altid tage et smut forbi en lokal isbutik for at bringe stemningen lidt op igen.

Toscana har derudover også miner, som man kan få lov at komme ned i. En mine er en speciel oplevelse for hele familien, og ikke noget man får lov til at opleve hver dag. Dette vil derfor være en ideel mulighed for, at I får en oplevelse, I sent vil glemme.

Toscana kan mange ting

Vi har gennemgået flere ting, som kan være gode aktiviteter til hele familien. Toscana har selvfølgelig meget andet at byde på. Og har man mulighed for det, så er det jo ideelt at opleve vinkulturen og madkulturen. Det er dog ikke altid lige spændende for børnene, og man skal måske også holde sig fra alt for meget vin ad gangen.

Det er dog muligt at få en lækker ferie i Toscana med hele familien uden vingårde, og de nævnte aktiviteter i denne artikel er et bud på god underholdning til alle. 


 

Menu
Top